wz



CHILLI A INFARKT

Víte že je možné skutečně zastavit průběh infarktu s pomocí prostého a přitom překvapivě účinného koření Chilli (též kayenská paprička nebo-li capsicumannuum)? Je to skutečně tak. Chilli opravdu dokáže zastavit nástup infarktu už za pouhých 60 vteřin!

Jak použít chilli k rychlému zastavení infarktu?
Proslulí léčitelé, jako jsou Dr. John Christopher, N.D. nebo Dr. Richard Schulze, N.D., pějí na chilli samou chválu. První z nich o něm dokonce prohlašoval toto: "Za 35 let mé praxe práce s lidmi a při svém vyučování jsem neztratil ani jediného pacienta s infarktem, který v době mého příchodu ještě dýchal. V tom případě jsem vždy naordinoval šálek "chilli-čaje" (lžička chilli zalitá horkou vodou) a během několika minut byli takoví pacienti schopni vstát a pohybovat se."
Přitom je potřeba zdůraznit, že tito lidé a mnoho jim podobných léčitelů popisovali svou osobní zkušenost a nešlo o žádné spekulace, co se týká této účinné rostliny.

Jak se tedy má používat koření chilli podle těch, kteří s ním mají vlastní zkušenosti?

Prvním předpokladem je účinnost koření - za minimální bývá považován obsah 90 000 H.U. (heat units). Při této vydatnosti a v případech, kdy je postižený člověk stále při vědomí, se doporučuje rozmíchat 1 čajovou lžičku prášku chilli ve sklenici s horkou vodou (což bývá označováno také jako"cayenne tea" - kayenský čaj) a pak ji podat postiženému k vypití.
V případech, kdy postižený ztratil vědomí, bývá doporučováno použít chilli-tinkturu nebo extrakt - opět nejméně 90 000 H.U. a aplikovat je pod jazyk. Jak poznamenal Dr. Christopher, za 35 let jeho praxe mu takto nezemřel žádný člověk s infarktem, který ještě dýchal při jeho příchodu. Tento úspěch přičítá právě obezřetnému použití chilli.

Další způsoby použití chilli
Jedním z nejefektivnějších způsobů použití chilli je v podobě katalyzátoru v kombinaci s dalšími bylinnými přípravky. Základním pravidlem přitom je, že jej lze využít jako přídavek u téměř všech bylinných kombinací s výjimkou těch, které mají působit na nervy. Díky svému stimulujícímu účinku na tělo urychluje chilli cirkulaci a tím vyvolává zlepšení trávení a vstřebávání. Takto dokáže zlepšovat nebo navyšovat účinnost prakticky jakéhokoli bylinného přípravku.
Za tímto účelem se často používá v prostředcích na artritidu, na ženské potíže, infekce, srdeční problémy a potíže s krevním oběhem, u projímadel, diuretik (tj.močopudné přípravky), u vředů nebo problémů se štítnou žlázou atd.

Chilli z pohledu výživových hodnot
V chilli bývá obsaženo nejméně 25 různých nutrientů! Obsahuje minerály jako je zinek, selen, vápník či hořčík. Také jsou v něm vitamíny A a C. Navíc v něm jsou jak "syrová vláknina" tak i "dietová vláknina" a karbohydráty. Chilli určitě může být označováno za boží "nitro-glycerin", pokud jde o infarkty. Je tedy nemoudré opouštět domov bez něj.

Ďábelská chilli paprička

 Ďábelská chilli paprička ochromila svět,
pálí i přes latexové rukavice a může zabít

Vědci z Chile potěšili všechny milovníky pálivých jídel na světě. Ti mají totiž novou královnu mezi pálivými papričkami. Není však pro každého. Některé kusy chilli papričky Trinidad Moruga Scorpion jsou totiž až o třetinu pálivější, než dosavadní rekordmanka Trinidad Scorpion Butch T, která loni vystřídala přízračnou Bhut Jolokii. Ale pozor! O zdraví jde tentokrát i těm zkušenějším.
Papričky Moruga Scorpion působí seschle, jde však o jejich tradiční strukturu a vzhled. FOTO: www.scottrobertsweb.com čtvrtek 16. února 2012, 17:44
Jsou takové druhy chilli, které u strávníků vyvolávají drobné zapocení nebo i rozkašlání. Pak jsou ale takové druhy, u kterých se člověk rozbrečí či dokonce opuchne a jeho tělo začnou sužovat nesmírně bolestivé křeče. A přesně k těmto druhům se řadí paprička Trinidad Moruga Scorpion, která je pálivější než naprostá většina všech pepřových obranných sprejů. Paprička o velikosti golfového míčku svou pálivostí porazila velikány na poli chilli. Její plody měly 1,2 miliónu až 2 milióny jednotek na Scovilleho stupnici, která hodnotí pálivost. Zatímco nižší hranice by rekord nepřebíjela, ta vyšší bohatě. Rekord doposud držela paprička Trinidad Scorpion Butch T, u které bylo naměřeno 1 463 700 jednotek. Kousnete si a nezdá se to tak hrozné. Jenže pak to začne. Pálivost se zvyšuje, zvyšuje a zvyšuje. Je to docela brutální," uvedl expert na chilli papričky Paul Bosland, který dodal, že na výsledné hodnocení pálivosti si bude muset omáčka ještě počkat. Producenti pálivých omáček na vědce tlačí, aby vyhodnotili průměrnou pálivost pro jednotlivé druhy ve snaze, aby bylo jednoznačné, který druh je na světě ten nejpálivější.

Nemá konkurenci
Pro zcela přibližné porovnání, nová nejpálivější chilli paprička je asi 4000krát pálivější než feferonka, 350krát pálivější než omáčka tabasco a asi 10krát pálivější než paprička habanero, jejíž malý kousek v jídle běžnému člověku udělá pokrm skoro nesnesitelně pálivý. Paprička Trinidad Moruga Scorpion nyní čeká na zapsání do Guinnessovy knihy rekordů.O novém rekordu však není pochyb, lidé, kteří s papričkou pracovali, museli mít na rukou čtyři vrstvy latexových rukavic. Pálivá látka v papričkách, kapsaicin, se totiž skrz jedny latexové rukavice nemilosrdně prodrala až ke kůži a způsobila značně nepříjemné pálení na pokožce.



 


Design by Cezmín Slovakia 23.12.2012 http://cezmin.wz.cz ;

 

Počítadlo.cz
Počítadlo.cz - statistiky návštěvnosti stránek